5x een frisse start van 2018: goedgemutst het nieuwe jaar in.

Hoera nieuwjaar!
De eerste dag van het nieuwe jaar lukt het je meestal wel: alle nieuwjaarswensen, het teveel aan oliebollen en het hebben van een vrije dag, maken vaak dat je de tijd wel opgewekt doorkomt (of is het de waas van de alcohol die het hem doet?). Naarmate het 2 januari, 3 januari en, zoals nu, al de tweede week van januari wordt, zal de uitdaging om het nieuwe jaar positief aan te gaan groter zijn. Helemaal als je je beste goede voornemen zonet hebt zien sneuvelen en het niet meer toegestaan is om een flinke lading oliebollen weg te werken, de misère… Hoe je dan toch positief in het leven blijft staan en dit jaar als een tijd voor nieuwe kansen kan blijven zien? In deze blog deel ik een paar tips.
ruim op home deco1. Ruim op!
Ik weet dat dit niet het meest populaire is om mee te beginnen, maar zoals oma ooit al zei: begin met de vervelende klusjes, dan heb je die maar vast gehad. Na 6 januari mag je officieel je kerstboom opruimen, want dan is alle kerstfestijn echt wel voorbij. Hoe gezellig de boom er ook bij staat, het is tijd. Neem daarbij je kledingkast meteen mee: welke kleding draag je al tijden niet meer, of is eigenlijk stuk? Ruim het op, doe het weg, geef het weg of breng het naar een recycle punt. Laat het in ieder geval niet liggen. Je zult merken dat je je beter voelt zodra je huis weer kerstboom vrij is en je kledingkast opgeruimder. Het nieuwe jaar kan beginnen!
Keulen Dom2. Ga er even tussenuit
Iets wat ook heel erg kan helpen in het maken van een frisse start is om er begin van het jaar even tussenuit te gaan. Boek een overnachting in een leuke stad, of zoek de natuur op om lange wandelingen te kunnen maken. Het hoeft niet ver weg te zijn en ook niet lang te duren, een weekendje weg kan al helpen. Door even afstand te nemen van je dagelijkse omgeving en daarmee dagelijkse sleur, zal je merken dat je eenmaal weer thuisgekomen, met een opgeruimder hoofd en meer energie aan het nieuwe jaar kunt beginnen.
tussenuit weekendje weg3. Koop iets nieuws
Deze tip is wel heel erg ‘lang leve de consumptiemaatschappij’ maar omdat het ook helpt, noem ik hem toch. Nu je je kledingkast namelijk net hebt opgeruimd en het overal nog Sale is, leent deze tijd zich heel goed om een nieuwe outfit te kopen! Houd je niet zo van kleding kopen, maar is er iets anders wat er al een tijdje op je lijstje staat om aan te schaffen, schroom niet langer en bestel het. Nieuwe spullen voor het nieuwe jaar zorgen voor een nieuwe start.
nieuwe kansen4. Nieuwe kansen
Mocht je goede voornemen inmiddels al gesneuveld zijn? Probeer het dan gewoon nog een keer. De meest succesvolle mensen zijn niet zo succesvol geworden omdat alles wat ze aanraakten meteen in goud veranderde. Ze hebben doorgaans geleerd om te gaan met mislukkingen en simpelweg een nieuwe poging ondernomen. Of talloze meerdere pogingen zelfs. Wat ik ooit van een accountmanager leerde die voor mij heel erg succesvol leek in grote opdrachten binnenhalen, was het volgende. Hij haalde zijn schouders op toen ik hem complimenten gaf en zei: “wat je ziet is die ene opdracht die nu gelukt is. De andere duizend pogingen waar ik uren werk in heb zitten, daar heeft niemand het over”. Het helpt mij nog steeds om enorm te relativeren als opnieuw weer eens iets niet lukt.
leuke dingen koffie5. Ten slotte, blijf doorgaan met de leuke dingen
Zie je om een of andere reden het nieuwe jaar maar somber in? Zijn er dingen uit het vorige jaar waar je goede herinneringen aan hebt? Lach je graag om een bepaalde film, lees je een specifiek tijdschrift, of is er een gerecht wat je echt heerlijk vindt? Neem de goede dingen uit het vorige jaar gewoon mee het nieuwe jaar in, ze zullen je helpen om ook in dit jaar positieve ervaringen mee te gaan maken. Kook het eten waar je van houdt, lees de stukken van de schrijvers die je goed vindt en zoek anderen op om samen die mooie film nog eens te kijken. Dit waren mijn tips voor het fris en positief beginnen van het nieuwe jaar. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Heb jij tips om het nieuwe jaar positief aan te gaan? Deel ze in een reactie onder deze blog! Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Leuk, je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
nieuwjaar 2018

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.