5x goede voornemens medio januari.

Intro
Je kent het vast: goede voornemens die meestal iets te maken hebben met gezonder leven… Ook herken je vast dat je je aan het begin van het jaar iets hebt voorgenomen maar dat het nog niet helemaal gelukt is het voornemen om te zetten in daadwerkelijke actie, want (en dan volgen de excuses)…daarom deze blog! In deze blog geef ik je 5 tips om die goede voornemens toch om te zetten in actie. Dit gebaseerd op voorbeelden van sporten in de stad. Niet in de fitness school, maar juist een aantal andere vormen. Dit om je op nieuwe ideeën te brengen en vooral om je te inspireren!

1. Bepaal zelf: Hardlopen
Hoe je je goede voornemen wilt volhouden bepaal je zelf. Neem bijvoorbeeld hardlopen. De voordelen aan deze sport zijn dat je veel zelf kunt bepalen. Je kunt je eigen schema volgen, in je eigen tempo trainen en zelf je route kiezen. Wat kan helpen in het trainen is een doel bepalen: toewerken naar 5 kilometer kunnen hardlopen bijvoorbeeld. De keerzijde van de vrijheid van het zelf kunnen bepalen is dat je ook discipline nodig zult hebben. Daarvoor heb ik nog vier andere tips om je goede voornemens te behalen. Lees snel verder in punt 2!

2. Doe het samen: Bootcamp
Wellicht heb je het nodig om anderen te betrekken in je voornemen. Je komt niet zelf uit je luie stoel, enkel als je weet dat er anderen zijn die of meedoen of je als coach op weg helpen. Bootcamp is een sport welke ideaal is voor als je een groep nodig hebt om in beweging te komen. Ook als je een flinke uitdaging zoekt qua je conditie trainen is bootcamp heel geschikt. Er zijn -gelukkig!- varianten in groepen: er bestaat zowel bootcamp voor beginners als voor gevorderden. Het grote voordeel is: er zijn anderen die je kunnen motiveren.

3. Uitdaging motiveert ook: Freerunning
Freerunning is ontstaan in steden in Frankrijk en heet ook wel Parkour. Voordat je afhaakt omdat dit een veel te grote uitdaging is: misschien is het dat. Maar misschien lees je ook juist wel verder omdat je zelf voor een grote uitdaging staat! Nu is Freerunning misschien een te extreme sport, toch begin je ook met deze sport bij het begin en zijn de basis trainingen misschien leuk om eens te proberen. Net zoals voor alle grote uitdagingen geldt: neem kleine stapjes en let goed op. Stel jezelf je grote uitdaging als een doel wat je daadwerkelijk wilt gaan halen.

4. Zoek je balans: Yoga bijvoorbeeld.
Indien je naar iets op zoekt bent wat maakt dat je meer in balans komt, kan je er voor kiezen om deel te nemen aan Yoga. Net zo van belang als een goede conditie en gezond eten is het om mentaal in balans te zijn: uitgerust en goedgemutst. Dit kan je ook weer helpen om je andere goede voornemens succesvol te maken! Yoga lessen en varianten hierop zijn er tegenwoordig in de stad volop te vinden.

5. Zoek geen excuses: thuis trainen kan ook!
Is het je nog niet gelukt om je goede voornemen om te zetten in actie? Heb je na mijn 4 tips nog steeds excuses? Is het buiten nog te koud bijvoorbeeld? Weet dat je ook qua sporten thuis kunt trainen. Kortom, begin dichtbij en kies eventueel de makkelijkste stap. Als dat is dat je nog niet buiten wilt gaan hardlopen, maar wel in huis wat oefeningen kan doen, begin dan daarmee. Je leefstijl aanpassen begint vaak dichtbij huis. Het is waar: elke verandering van gewoonte kost discipline en is een kwestie van volhouden. Het uiteindelijke resultaat is waar je trots op kunt zijn! Voor iedereen die kan schaatsen: denk maar eens terug aan die eerste stappen op het ijs. Het duurde even voordat je echt kon schaatsen! Maar wat is het toch leuk om te doen! Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Heb je zelf tips en/of ervaringen die je wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.