Handbagage: do’s en dont’s en tips!

Handbagage

Waaraan ik vaak merk dat de vakantietijd begonnen is? Dat moment dat mijn halve familie mij om raad vraagt zodra ze hun koffers aan het inpakken zijn. En het inpakken van koffers gaat dan nog wel, maar hoe zit dat met handbagage? Mag daar een nagelknipper in? Welke make-up valt er onder vloeistof? Hoe zat dat nou met een jas? Kan je ook een klein extra tasje meenemen? Het lijkt allemaal niet zo duidelijk te zijn. In deze blog geef ik je een aantal antwoorden en adviezen!

De verboden spullen

Er bestaat een lijst met daarop alle spullen die verboden zijn om als handbagage te vervoeren. Deze lijst geldt voor alle luchtvaartmaatschappijen. Je kunt de lijst hier vinden! Het meeste spreekt denk ik wel voor zich (mijnen, granaten…) maar voor diegenen die absoluut op safe willen spelen is het een fijne lijst om eens door te lezen.
handbagage

Vloeistoffen

Indien je gaat reizen met alleen handbagage is het nog wel eens een uitdaging: zie maar eens al je make-up, haarverzorging producten en zonnebrand terug te brengen tot 10 essentials die vervolgens maar maximaal 100 milliliter per stuk mogen zijn! Mijn tips: verdeel je spullen als je samen met anderen reist. Voor vier personen die een weekje weggaan is 1 tube tandpasta echt voldoende!
alleen reizen

En wanneer je alleen reist…

Indien je alleen reist kan je ook een keuze maken in welke producten je eventueel op de bestemming koopt en welke je nu wilt meenemen. Als je overnacht in een hotel staat daar meestal wel doucheschuim en shampoo klaar. Ten slotte heb ikzelf een aantal keren al de keuze gemaakt om minder make-up mee te nemen en te gebruiken op plek van bestemming. Wees eerlijk, hoe vaak denk je foundation te gaan gebruiken tijdens een zonvakantie?

Het grijze gebied

Ok, de lijst met verboden spullen is helder. Maar soms zijn er toch twijfelgevallen. Al een paar keer vroeg iemand mij: mag je ook een nagelknipper meenemen in je handbagage? Nee, dit is niet toegestaan. Of het volgende: mag je naast handbagage ook een jas meenemen het vliegtuig in? En hoe zit het met een klein tasje indien je een koffer als handbagage hebt? Mijn ervaring met een jas is verschillend. Ik heb mijn jas een keer in mijn bagage moeten stoppen, een andere keer was het geen probleem. Een klein tasje kan je meenemen het vliegtuig in, maar dan wel in je handbagage koffer en niet apart.

Handig om mee te nemen in het vliegtuig

Voor zowel korte als lange vluchten zijn een aantal dingen handig om in je handbagage in te pakken. Wat ik standaard meeneem is iets te lezen en snoepjes om tijdens de stijging en landing iets te hebben om op te kauwen. Dat laatste voorkomt dat mijn oren dicht gaan zitten door de verandering van luchtdruk. Andere optionele dingen zijn een trui (het is soms fris in vliegtuigen) of juist luchtiger kleding indien je reist van koud Nederland naar een zonnige bestemming.
handbagage tips

Ten slotte

Ten slotte kan je overwegen om een aantal dingen in te pakken in je handbagage voor het geval je je ruimbagage koffer kwijtraakt. Dat is de reden dat ik altijd mijn bril en lenzenvloeistof en minimaal 1 set extra kleding in mijn handbagage heb zitten. Je weet maar nooit!

Ik hoop dat ik je met deze tips heb geholpen! Heb jij nog weer andere tips of ervaringen, deel ze hier in een reactie!

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
handbagage tips

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.