Kunst in de stad: tijdelijke kunst

Er zijn vormen van kunst in de stad welke niet altijd te zien zijn. Ze zijn gemaakt van tijdelijk materiaal, de tentoonstelling is tijdelijk, of de kunst wordt gebruikt om tijdelijke leegstand van bijvoorbeeld een winkelpand te voorkomen! Deze drie vormen welke tijdelijk een stad verrijken, laat ik je zien in deze blog.

photo credit

Kunst met krijt: iedereen kent het wel, je loopt op straat voorbij een kunstwerk als bovenstaand, blijft even staan om het eens goed te bekijken…en je vraagt je af waarom, als je zelf met een stoepkrijtje op straat tekent, je met een beetje geluk hooguit een bloem of een regenboog kunt maken! Deze kunstenaar heeft wel wat meer in zijn mars! In Toronto staat hij als een echte ‘chalk master’ bekend.

photo credit

Pop-up galerie: dit affiche is afkomstig van een pop-up galerie in Ancona, Italië, maar ook hier in Nederland zijn er het hele jaar door pop-up galerieën te vinden. Vaak wordt het ingezet om leegstand van bijvoorbeeld een kantoor of winkelpand te voorkomen. Er wordt dan een tijdelijke galerie ingericht en daarmee meer ruimte voor kunst in de stad!

Tijdelijke tentoonstellingen: deze uit de kluiten gewassen zwaluwen kwam ik tegen tijdens mijn vakantie in Milaan! De vogels staan verspreid op het binnenplein van Castello Sforzesco na een periode dat er hier en daar grote eieren in allerlei kleuren lagen. Op gegeven moment zullen de zwaluwen hun vleugels ook weer uitslaan en plaatsmaken voor andere kunst! Deze kunststof vogels zijn ontworpen door Cracking Art Group. Meer over deze kunstenaars en de ideeën achter hun kunst, kan je lezen op hun website: Cracking Art Group.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.