Ora Roma!

Het blijft geweldig: je stapt in een vliegtuig, rolt er twee uur later weer uit, en dan bevind je je in een geweldige stad: Rome! Ok, voordat je daadwerkelijk het vliegtuig in kunt stappen, heb je hiervoor natuurlijk al het een en ander moeten regelen. Ook kan het geen kwaad om, bij welke bestemming dan ook, even na te gaan of er niet een of ander evenement gepland staat waardoor de bestemming extra druk is! Tenzij je speciaal voor dit evenement speciaal erheen reist. Maar, leerpuntje voor de volgende keer, want ik was het dit keer totaal vergeten. En ehh nee, ik wist dus niet dat er tijdens mijn weekendje Rome een marathon was! Totdat ik het vliegtuig instapte met heel veel marathon lopers en hun supporters…

Gelukkig kan Rome qua drukte wel wat hebben en ging ik dus het weekend heerlijk op pad. De stad herbergt een mooie combinatie van historie en het modere Italie en van super toeristisch tot aan het dagelijkse leven los daarvan. Voor ieder wat wils! Aan de ene kant heb je het Colosseum en nog een flink aantal bezienswaardigheden waar je met echte verklede Romeinen op de foto kunt. Aan de andere kant is het een kwestie van twee keer linksaf een zijstraatje inlopen en je kunt aanschuiven aan de koffie samen met de locals en ver weg van de drukte. Tip voor hoe je de beste koffie, pizza, en restaurants in het algemeen, kunt vinden: zoek de zijstraatjes op. Zoek daarin de kleine barretjes, waar, heel belangrijk detail, de locals zelf ook allemaal naar binnen gaan. Voor je het weet drink je dan bijvoorbeeld een heerlijke koffie en vragen er vijf George Clooney achtige (ja, met ook dezelfde leeftijd helaas) mannen in hun beste Engels aan je hoe je koffie was.

Mijn laatste praktische tip voor wat betreft Rome is: koop een dagkaart voor de metro! Hiermee kan je ook met alle bussen en trams reizen. Rome is nogal groot, dus het bespaart je veel tijd (en zere voeten!). Voor deze keer laat ik het bij deze tips. Rome in het algemeen is prachtig! De stad is echt een aanrader. Maar mocht je er een heel weekend heen gaan, kijk van tevoren dan toch even of er niet toevallig ook een marathon plaatsvindt.  

PS: voor een mooie foto van Rome moet ik je dit keer doorverwijzen naar mijn Instagram-account. Het was namelijk voor mij niet mogelijk om tijdens mijn verblijf een computer te vinden waar ik mijn foto’s aan mijn blog kon toevoegen. De link naar mijn account op Instagram kun je vinden op mijn blog op de rechter zijbalk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.