stedentrip wintersale

5x Tips voor een stedentrip in de winter.

Op stedentrip in de winter

Je kent het wel: heel graag zou je eind dit jaar nog een weekendje weg willen gaan. Net voor de feestdagen, of tijdens! Of je wilt na de kerstdrukte er even tussenuit, in januari als alle festiviteiten voorbij zijn. Wat zijn zaken waar je zoal op moet letten als je rond deze tijd van het jaar op stedentrip wilt gaan? En wat zijn de voordelen? Lees het in deze blog!
stedentrip winter vliegveld

1. Maak slim gebruik van de kortingen

Als je niet al geboekt hebt, geen nood! Het is goed om te weten dat rond eind december veel vliegticketprijzen opeens flink omlaag kunnen gaan voor data in januari. Het hele systeem van kortingen en vliegtickets is helaas nogal ondoorgrondelijk, maar het schijnt dat 5 weken van tevoren boeken je de beste prijs oplevert.* Wil je rond de kerstdagen toch nog weg, dan kan het vrij prijzig zijn. Ook voor accommodaties geldt dat ze vanaf begin januari aantrekkelijke kortingen bieden, daar waar een overnachtingsplek voor tijdens de feestdagen flink in de kosten kan lopen. Ben je nog op zoek naar een leuke stedentrip voor in december of januari, dan heeft WTC.nl – World Ticket Center* iets leuks voor je in petto. Zij bieden namelijk elke week de zogenoemde special deals aan en hebben daarbij voor de komende maanden ook leuke aanbiedingen.
stedentrip winter parijs

2. Warm of koud?

Wat betreft een stedentrip kan je kiezen voor een stad in wintersferen in de buurt, of je zoekt de zon op in de verte! Door de zon op te zoeken kan je van een tropische kerst genieten, dichterbij kan je in winterse kerstsferen de feestdagen doorbrengen. Voor dat laatste hoef je niet eens heel ver te reizen In Zuid-Duitsland heb je bijvoorbeeld al meer kans op een witte kerst dan hier in Nederland!
stedentrip winter eten

3. Een vorkje mee prikken 

Wil je kerst vieren met je familie, maar dan wel in een ander land? Of wil je juist de feestdagen elders doorbrengen zodat je niet met je familie kerst hoeft te vieren? Voor beide opties is een stedentrip een leuke afwisseling van de kerst thuis doorbrengen. De tradities rondom kerst en Oud en Nieuw vertaalt zich in de landen rondom ons vooral in het eten dat er wordt gegeten. Het is heel leuk om letterlijk te proeven van die tradities. Ook goed om te weten is dat in veel landen de 24e, kerstavond, het belangrijkst is. Dit is de avond voor een rijke maaltijd en een kerstnacht concert, daar waar de 25e december de dag is voor cadeautjes en uitbuiken.
stedentrip wintersale

4. Fijn winkelen tijdens de wintersale 

December en januari zijn ook hele leuke maanden wat betreft een dagje winkelen, het is namelijk de tijd van de grote wintersale! In de landen om ons heen begint de wintersale op diverse momenten. In Engeland start het al vroeg: 26 december is Boxing day en dit is de start van de sale. Vervolgens start de sale in Italië en de Wintersolden in België op 3 januari. Rond de tiende van de maand begint de sale in Frankrijk en ten slotte eind januari in Duitsland. Ga je rond deze dagen op stedentrip, laat dan wat ruime in de je bagage over om een paar leuke koopjes mee terug naar huis te kunnen nemen.
stedentrip winter ontspannen

5. Even weg van de drukte en ontspannen

Deze tijd van het jaar is vaak druk. Daarbij is het vroeg donker, regent het veel en maakt dit alles bij elkaar dat we zo tegen de kerstdagen bekaf zijn. Om juist dan een paar dagen weg te gaan en de tijd te nemen om te ontspannen, is fijn om in het vooruitzicht te hebben. Tijd voor lekker een eind wandelen in een andere omgeving en je hoofd leegmaken maakt dat je in het nieuwe jaar weer een frisse start kunt maken. Kortom, een stedentrip kan ook heel gezond zijn! In deze blog over gezonde stedentrip kan je er meer over lezen.
stedentrip winter

Ten slotte

Dit waren mijn tips voor dat ook nu nog een stedentrip plannen voor in december of in januari een aanrader is. Heb jij ook tips, of een leuke ervaring die je wilt delen, laat dan een reactie achter onderaan deze blog! Wil je de tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er onderstaande afbeelding voor gebruiken:
tips stedentrip winter

  • bron: Lonely planet’s best ever travel tips
  • dit is een affiliate link, bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.